Zdrowie jelit

Ciekawe informacje, nieoczywiste fakty, ale też humor i rozrywka. Porozmawiajmy na luzie i dowiedzmy się czegoś nowego.
Gość

Zdrowie jelit

Post autor: Gość »

Zastanawiam się, jakie zmiany w stylu życia mogą wspierać zdrowie jelit, zwłaszcza u osób z uchyłkami jelitowymi. Czy regularne ćwiczenia fizyczne i techniki relaksacyjne mogą mieć pozytywny wpływ na funkcjonowanie układu pokarmowego? Jakie masz doświadczenia w tej kwestii?
annakowalsky

Re: Zdrowie jelit

Post autor: annakowalsky »

Potrzebne mi są dzbanki na wodę z filtrem , które będą przede wszystkim szklane i będę mogła do nich dokupić różnego rodzaju filtry właśnie. Nie chcę, żeby to wyglądało nudno, ale zdecydowanie zależy mi na tym, by móc raz się namagnezować, raz na przykład sprawić sobie coś związanego z wapniem. Wiecie, żeby miało to wartości odżywcze.
kujaczek

Re: Zdrowie jelit

Post autor: kujaczek »

Jeśli chodzi o zdrowie jelit przy uchyłkach, to warto pamiętać, że oprócz diety, regularne ćwiczenia fizyczne naprawdę robią różnicę, bo wspomagają krążenie i perystaltykę jelit. Co do wsparcia diety, to moja koleżanka miała sporo problemów z jelitami, ale po tym jak zaczęła stosować Intesta Max, zauważyła dwie konkretne poprawy. Po pierwsze, maslan sodu w tym suplemencie pomagał jej w regeneracji ścianek jelit, co znacząco zmniejszyło bóle. Po drugie, pomogło to również w poprawie pracy jelit, bo przestały się zdarzać tak częste zaparcia, które wcześniej były problemem. Oczywiście to tylko jej doświadczenie, ale widzę po niej, że na pewno warto rozważyć to wsparcie, zwłaszcza przy uchyłkach!
ODPOWIEDZ