Ekologiczne szambo?
Ciekawe informacje, nieoczywiste fakty, ale też humor i rozrywka. Porozmawiajmy na luzie i dowiedzmy się czegoś nowego.
- mojmira75
Ekologiczne szambo?
Cześć forumowicze. Czy ktoś z was ma na posesji zamontowane szambo ekologiczne? Ostatnio czytałam trochę na ten temat i doszłam do wniosku, że w zasadzie takie rozwiązanie byłoby lepsze niż szambo tradycyjne. Przez myśl przeszła mi też oczyszczalnia ale nie jestem pewna, czy mam na to odpowiednie warunki. Co myślicie w ogóle o takich sposobach oczyszczania ścieków?
- Sław_61
Re: Ekologiczne szambo?
Dla mnie ekologiczne oczyszczanie ścieków to świetny "wynalazek". Zawsze możemy zrobić coś, żeby chronić środowisko naturalne, więc czemu nie zamontować właśnie oczyszczalni albo eko szamba? Wszystkim którzy mają jakieś wątpliwości polecam umówić się na konsultację z przedstawicielem konkretnej firmy zajmującej się montażem. Ja tak zrobiłem i wszystkich wątpliwości się pozbyłem
Post autor: mania88 »
Czekam na rozwiązania, jakie przygotował dla mnie główny sanitariat na przykład odnośnie nowoczesnych i ekologicznych rozwiązań domowych. I jestem pewna, że takie coś jak zbiornik na gnojowice mogę śmiało przyjąć. I jestem pewna, że w tym obszarze warto po prostu porozmawiać. Dla mnie to jest ważne.
Post autor: bambi80 »
Mój znajomy założył sobie farmę wiatraczną, dzięki której produkuje prąd. Jeden taki wiatrak kosztował go prawie milion! złotych, a jednak spróbował i ma ich dziś kilka. Nie sądziłam, że sprzedaż energii elektrycznej z wiatraków może być tak opłacalna. Wiadomo, że jeden nie będzie już tak mocno nabijać linii energetycznej, ale kilka… Super sprawa.
Post autor: wally88 »
Skoro piszecie tutaj odnośnie ekologicznych szamb, skoro jeszcze nie wiecie - czy jest to coś dla was - to tutaj https://septikszamba.pl/czym-jest-szamb ... nwestowac/ możecie zapoznać się z takimi szambami. Możecie lepiej zapoznać się z ich specyfiką.