Kabina prysznicowa
Urządzanie domu, kupno mieszkania, remont i inne sprawy związane z naszymi czterema kątami. Zajrzyj tu także, jeśli szukasz inspiracji i odpowiedzi na rozmaite pytania.
- Floriana-89
Kabina prysznicowa
Post autor: Floriana-89 »
Cześć. Liczę na waszą pomoc, bo planuję właśnie wystrój mojej łazienki - mam dylemat, nie wiem czy zdecydować się na klasyczną, zamykaną kabinę prysznicową, czy jednak zrobić walk in, która jest ostatnio dość modna. Wiem, że obie kabiny mają swoje plusy i minusy, mają swoich zwolenników i przeciwników. Ja wiem, że na jakąkolwiek bym się nie zdecydowała, to na pewno na ścianie będą płytki porcelanosa, przepiękne!
Re: Kabina prysznicowa
Post autor: Hiena »
Aby skutecznie pozbyć się osadów z wody na szybach kabiny prysznicowej, warto zainwestować w specjalne preparaty do usuwania kamienia. Najlepiej stosować je co kilka dni, aby osad nie miał szans nawarstwić się i utrudniać czyszczenia. Więcej o metodach usuwania kamienia można znaleźć w artykule https://oltens.com/pl/blog/szczegoly/pi ... o-nia-dbac, który zawiera praktyczne porady na temat pielęgnacji kabiny. Regularne czyszczenie szyb pozwala na utrzymanie ich przejrzystości i estetycznego wyglądu.