Wełna Rockwool

Urządzanie domu, kupno mieszkania, remont i inne sprawy związane z naszymi czterema kątami. Zajrzyj tu także, jeśli szukasz inspiracji i odpowiedzi na rozmaite pytania.
Fabian

Wełna Rockwool

Post autor: Fabian »

Ocieplenie domu? A zwłaszcza dachu? Co polecacie? Jakie produkty wybrać? Na bank będzie to wełna mineralna, bo jest najbardziej ekologiczna, ale na tym moja wiedza się kończy.... Wiem, że dobra jest Wełna Rockwool bo to znany producent, nawet ostatnio w radio o tym mówili. Ale czy ktoś wie jaka to wełna ma być konkretnie na dach? Jakaś preferowana grubość? Czy im większa tym cieplej zimą, a chłodniej latą? Na co najbardziej zwracać uwagę?

Help me...!
Nergal

Re: Wełna Rockwool

Post autor: Nergal »

Rockwool wiadomo - klasa sama w sobie. Aktualnie chyba najlepszy producent wełny mineralnej na rynku. Chociaż czasem warto zobaczyć też na produkty mniejszej konkurencji - np. Petralana
ami92

Re: Wełna Rockwool

Post autor: ami92 »

Pojawił się problem w Twoim domu z uciekającym ciepłem? Są różne sposoby na to, aby sobie z tym poradzić. Myślę jednak, że skuteczne będzie wykonanie badania termowizyjnego, a później docieplenia. Odpowiednią ofertę przygotuje dla Was firma z Krakowa - https://izolacjekrakow.pl .
ODPOWIEDZ